ای که نامت دوای دردمندان عالم و یادت شفای بیماران است

آدرس:

مشهد، بلوار وکیل آباد، نبش دانش آموز 2

تلفن تماس:

051-38655695 - 09335172230

تاثیر مصرف دارو از طریق شیر مادر بر روی کودکان

مصرف آنتی بیوتیک ها اگر در دوران شیردهی، آنتی بیوتیک مصرف می کنید، این مواد از شیر شما دفع می شوند، البته مقدار این ماده به حدی نیست که بر روی نوزاد اثر درمانی داشته باشد، ولی می تواند ایجاد حساسیت و آلرژی کند؛ به طور مثال اگر مادری ترکیبات آمپی سیلین مصرف کند، چون این دارو در نوزاد قدرت پادگنی دارد (موجب برانگیختن واکنش های ایمنی در بدن می شود)، ممکن است ایجاد حساسیت نماید. بعضی از آنتی بیوتیک ها، مزه و طعم شیر شما را تغییر می دهند، به طوری که ممکن است کودک از خوردن شیر خودداری کند.

آنتی بیوتیک ها در مواقعی مانند آبسه پستان برای شما در دوران شیردهی ضرورت دارد. در این صورت پزشک باید اثرات درمانی و اثرات سوء ناشی از آنتی بیوتیک ها را ارزیابی نماید و سپس برای شما در این دوران تجویز نماید.

?مصرف داروهای روان درمانی

اگر در دوران شیردهی حالت عصبی و هیجانی دارید و داروهای آرام بخش و خواب آور مصرف می کنید این داروها از طریق شیرتان دفع می شوند و اثرات سوء بر نوزادتان می گذارند، بنابراین مصرف این داروها باید تحت نظارت دقیق پزشک کودک تان باشند.

✅نکته:
از آنجایی که داروهای آرام بخش و خواب آور از شیر شما دفع می گردند و اثرات سوئی بر نوزاد می گذارند، اگر پزشک کودک هم زمان به نوزاد چنین داروهایی از همین نوع یا ترکیبات دیگری مانند فنرگان، آتروپین و غیره تجویز نماید، چون کبد و کلیه نوزاد نارس است بنابراین دارو کامل دفع نمی شود و موجب عوارضی می گردد.

?مصرف داروهای مسکن و سرما خوردگی

سعی کنید هیچ دارویی را بدون تجویز پزشک نخورید حتی قرص های مسکن و سرماخوردگی.
سازمان پزشکی آمریکا مصرف این داروها را در دوران شیردهی بلامانع تشخیص داده، اما باید متناسب با سن کودک و نوع حساسیت هایی که دارند مصرف و میزان مصرف آن ها مشخص شوند.

?مصرف آسپرین

آسپرین دارویی است که اثر ضد درد، ضد تب و ضد تورم دارد، ولی اگر شما در دوران شیردهی به طور دایم این دارو را مصرف کنید، از شیر شما دفع خواهد شد و ممکن است کودک تان دچار خونریزی گردد.

?مصرف تتراسایکلین

اگر در دوران شیردهی تتراسایکلین مصرف می کنید، این مواد از شیر شما دفع می شود و سبب زرد شدن و خال خال شدن دندان های کودک تان می شود که این عوارض در آینده ظاهر خواهند شد.

✅نکته:
در صورت امکان داروهای دیگری را جای گزین داروهایی مانند کلرامفنیکل، مترونیدازول، آنتی بیوتیک های کنیولونی (به عنوان مثال سیپروفلوگزاسین) کنید.

?مصرف قرص های ضد بارداری

اصولا استفاده از روش های پیشگیری تا سه هفته پس از زایمان نیازی نیست. مصرف قرص های ضد حاملگی از نوعی که فقط پروژستین دارند (Minipills) و قرص مدروکسی پروژسترون استات (DMPA) در زمان شیردهی بلامانع است. از قرص ها و آمپول های ضد حاملگی از نوع ترکیبی (حاوی استروژن و پروژسترون) نباید استفاده کرد.

پیام بگذارید

(0 نظر)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *